Vypěstujte si čerstvé klíčky a výhonky přímo doma v kuchyni. S klíčící biomiskou o třech patrech to bude úplně jednoduché a efektivní.

Rostlinné klíčky a výhonky představují biologicky nejcennější potravinu plnou vitamínů, enzymů a minerálů, které potřebujeme během celého roku. A vydrží vám naklíčené v chladničce až 14dní, můžete je tedy mít denně k dispozici.

Co nechat klíčit

Klíčit můžete prakticky cokoli – luštěniny, obiloviny, olejniny, brukvovité a různé další plodiny. Užívat si tak můžete řeřichy, mungo fazolkových klíčků, hrachu, čočky, cizrny, červené řepy, hořčice, ředkviček, pšenice špaldy  a různých druhů obilí z vlastní produkce. A zkoušeli jste už populární mladý ječmen?

Misky využijete kdykoli – rostliny klíčí ve vhodných podmínkách bez ohledu na roční období.

Při výběru správných, tj. chemicky neošetřených semínek tak docílíte doma bio kvality, za kterou byste v obchodě draze platili. Semena luštěnin a obilnin koupíte bežně v obchodech. Vybírejte dle vzhledu, nejlépe v bio kvalitě, aby nebyla semena narušená a měla zachovánu vysokou klíčivost.

Jak to funguje

Dno misky naplňte vybranými semínky cca z 30 % plochy. Poté propláchněte, přikryjte víkem, postavte na tmavé místo a zalévejte vodou ráno a večer. Přebytečnou vodu, která už protekla všemi patry, pravidelně vylévejte.

Po sklizení úrody patro misky opláchněte a můžete sázet znovu. Ideální je vysévat postupně, abyste měli neustále nějaké klíčky hotové.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *